[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: automake 1.11: Lots of failed tests on Solaris 10 x86 w/Sun Studio c

From: Ralf Wildenhues
Subject: Re: automake 1.11: Lots of failed tests on Solaris 10 x86 w/Sun Studio compiler
Date: Sun, 7 Jun 2009 12:46:16 +0200
User-agent: Mutt/1.5.18 (2008-05-17)

* Dagobert Michelsen wrote on Mon, May 25, 2009 at 10:20:49AM CEST:
> Am 24.05.2009 um 14:52 schrieb Ralf Wildenhues:
>> Well, it seems all remaining failures in the newer log look like this

>> | configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
>> | See `config.log' for more details.
>> | exit_status=1
>> which implies that your setting of $CC doesn't seem to work as  
>> expected.
>> Can you look into that again, and maybe inspect one of the log files
>> (such as tests/depcomp7.dir/config.log) for the reason?
> I have passed a special CC to the configure-script in topdir. It looks
> like this setting is not passed to the tests as it tries to call
> 'cc' directly without the provided path. I have neither cc nor gcc in
> $PATH.

No, it is not passed to the test, as the configure script for Automake
doesn't need a C compiler at all, thus doesn't care about it at all.

I can understand that this might be a little confusing, but point is,
we'll probably have a hard time propagating all the configure settings
to the test suite that users may care about.  So I generally suggest to
also set CC in the environment for this test suite.


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]