[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [avr-gcc-list] Toolchain not showing up with xmega support

From: David L. Martin
Subject: Re: [avr-gcc-list] Toolchain not showing up with xmega support
Date: Mon, 20 Jun 2011 12:56:22 -0400
User-agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-US; rv: Gecko/20110424 Lightning/1.0b2 Thunderbird/3.1.10

On 06/20/2011 12:40 PM, Weddington, Eric wrote:
-----Original Message-----
From: address@hidden
[mailto:address@hidden On
Behalf Of David L. Martin
Sent: Monday, June 20, 2011 10:11 AM
To: address@hidden
Subject: [avr-gcc-list] Toolchain not showing up with xmega support

Built a new computer, installed Ubuntu 10.04.2 LTS.

Rather than use the .deb packages, I figured I would roll up a toolchain
using these instructions:

Everything went well with the build, no errors, a fairly easy process.

Until I went to actually compile something.  It appears that neither
avr-gcc nor avr-g++ have xmega support, but the assembler does???
It's likely that you didn't include the gcc patch for xmega support. What 
version of binutils did you build? And what version of gcc are you building?


Yeah I have since figured out, the patches are my problem. I installed none.

I guess I should start from the beginning.

I need a toolchain that supports the atxmega128a1, what method would you suggest?

I just downloaded the one from the atmel website, I'm gonna try that, but I don't have a lot of confidence in it.

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]