[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[avrdude-dev] [bug #34281] Wrong Chip ID#

From: Brian Stott
Subject: [avrdude-dev] [bug #34281] Wrong Chip ID#
Date: Tue, 13 Sep 2011 10:53:41 +0000
User-agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:6.0.2) Gecko/20100101 Firefox/6.0.2


                 Summary: Wrong Chip ID#
                 Project: AVR Downloader/UploaDEr
            Submitted by: bstott
            Submitted on: Tue 13 Sep 2011 10:53:40 AM GMT
                Category: None
                Severity: 3 - Normal
                Priority: 5 - Normal
              Item Group: None
                  Status: None
                 Privacy: Public
             Assigned to: None
         Originator Name: Brian Stott
        Originator Email: 
             Open/Closed: Open
         Discussion Lock: Any



When used with Atmel Manfacturer's Chip - this case Atmega328P the avrdude
application is hard coded to compare reported chip ID with inaccurate ID(s). 

avrdude.exe: Device signature = 0x1e9514
avrdude.exe: Expected signature for ATMEGA328P is 1E 95 0F

This is not an uncommon problem.

I'm not a programmer and am not skilled to muck for the code lines in the
source and to recompile for removal of chip ID check or to add/correct the
search compare feature.

I've 6 chips to program. This is a stop gap. Please expedite. I've seen others
have had this issue for years.

Thanks for sharing your good tool for our learning and hobby efforts.

Brian Stott (Pittsburgh, PA)


Reply to this item at:


  Message sent via/by Savannah

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]