[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Axiom-developer] Weird errors

From: Waldek Hebisch
Subject: Re: [Axiom-developer] Weird errors
Date: Tue, 8 May 2007 12:50:44 +0200 (CEST)

Gabriel Dos Reis wrote:
> Waldek Hebisch <address@hidden> writes:
> | FYI I am now seeing really weird errors: on gentoo machine wh-sandbox
> | revision 526 gives me multiple build failures -- compile fails
> | because gcl gets some system errors.  Restarting make gives the
> | same error.  But when I try to investigate problem and run compile
> | by hand it works with no error...
> | 
> | Strangly, revision 525 builds with no error on this machine.
> | 
> | BTW: I use here ANSI gcl build from sources included in
> | build-improvements.  Gentoo provides gcl-2.6.7 but this one fails
> | quite early trying to link the first Lisp image.
> Try build with --enable-checking -- yes, I know it takes hours.
> You'll see many runtime type errors.
> The checking is too fined-grained, but it get you somewhere.

wh-sandbox have no --enable-checking but I did equivalent (set
safety to 3) by hand.  The build now finished.  After looking
at testsuite results and generated .pht pages the only errors I
see are expected ones: few triangular set examples and stream
of primes.  I saw them before -- it looks that safety 3 disables
tail call optimization and some inputs may run out of memory
or stack space.

The problem I saw looks like memory management problem and I am
not surprized that changing safey to 3 makes it go away...

BTW: in revison 513 I have fixed all errors that showed during
build with safety 3 (except for above mentioned running out of

                              Waldek Hebisch

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]