[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: maintainer mode parallel make issue

From: Eric Blake
Subject: Re: maintainer mode parallel make issue
Date: Thu, 16 Apr 2009 19:12:50 +0000 (UTC)
User-agent: Loom/3.14 (http://gmane.org/)

Ralf Wildenhues <Ralf.Wildenhues <at> gmx.de> writes:

> Hi Eric,

Hi Ralf,

> > touch configure.ac then attempt a parallel make on cygwin:
> Do you see these failures with Automake 1.10.2 also?

I'll start checking that, but thought I'd at least give a first round of 

> Which Autoconf versions are you using?

This was with bleeding edge autoconf.git, but as part of downgrading to 
automake 1.10.2, I'll also drop back to autoconf 2.63.

> Have you seen them on systems other than Cygwin?
> How old is this Cygwin version?

Haven't tested other systems yet.  This was on cygwin 1.7 (still in beta), so 
it could very well be a cygwin problem, although I am pretty sure that I have 
also seen it on the latest stable cygwin 1.5.x.  I'll confirm.

> Which Perl version do you have installed?

perl 5.10.0, as shipped pre-built for cygwin (same perl for both cygwin 1.5 and 

> Which file system does this happen on?


> autoconf and automake are intended to be able to run in parallel, that's
> what XFile::lock and its call in autom4te is for.
> The above looks like XFile::lock fails to do its work.  We should have a
> test that ensures that, in either Autoconf or Automake.

Indeed it is possible that some of the cygwin 1.7 improvements might be the 
cause of XFile::lock behaving differently; if there is a way to trim this down 
to a smaller test case, the cygwin developers would likely be able to 
investigate it.

Eric Blake

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]