bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

bug#31169: 26.1; Emacs 26.1 RC1 (gtk) display issues over SSH/X11 with x


From: charlie hemlock
Subject: bug#31169: 26.1; Emacs 26.1 RC1 (gtk) display issues over SSH/X11 with xming/vcxsrv
Date: Wed, 18 Apr 2018 21:18:15 -0400

> This looks similar to Bug#25474, does adding

    (modify-frame-parameters nil '((inhibit-double-buffering . t)))

> to your init.el as suggested there help?

> https://debbugs.gnu.org/cgi/bugreport.cgi?bug=25474


I quickly tested this in tumbleweed, leap 42.3, and centos 7 and appears to help :)
Wow, Thanks!

I don't get the emacs logo - just plain text welcome, but at least I can see minibuffer and type.

However, in Centos7 (with vcxsrv), the file menus don't appear OK when clicked as previously reported (see gtk errors in previous posts)
A different issue?

Thanks!


On Wed, Apr 18, 2018 at 8:42 PM, Noam Postavsky <address@hidden> wrote:
charlie hemlock <address@hidden> writes:

> 1. Build emacs 26 RC1 with --with-x-toolkit=gtk3
>      a. confirm builds and runs ok when run local
> 2. Login to windows box, launch ssh -X putty session to linux host with
> emacs 26 installed.  (windows xserver: vcxsrv or xming)
> 3. emacs -Q
> 4. Emacs does not display correctly. Missing minibuffer, & can't type in buffer.  Compare to attached screenshot.
>
> I can compile Emacs 26.1 RC1 ok, and use it locally on the host fine.
>
> However, when attempting to ssh -X to host via PuTTY 0.70 and launch
> the Emacs gui (emacs -Q), emacs is not displaying correctly. Using
> Windows xserver program VcXsrv (1.19.6.3).
>
> See attached screenshot - no default welcome screen, and missing minibuffer too.

This looks similar to Bug#25474, does adding

    (modify-frame-parameters nil '((inhibit-double-buffering . t)))

to your init.el as suggested there help?

https://debbugs.gnu.org/cgi/bugreport.cgi?bug=25474


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]