[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Incorrect staff positioning of MultiMeasureRests

From: Colin Campbell
Subject: Re: Incorrect staff positioning of MultiMeasureRests
Date: Sat, 09 Apr 2011 22:53:54 -0600
User-agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-US; rv: Gecko/20110223 Lightning/1.0b2 Thunderbird/3.1.8

On 11-04-09 09:23 PM, Olexa Bilaniuk wrote:
I have found a bizarre glitch in the handling of MultiMeasureRest's
staff-position property. When setting the staff-position to 0, the
MultiMeasureRest jumps to where it would have been had I set it to 2. The
following use-case triggers the bug:

\version "2.13.58"

        \new Staff = "Bug" {
                \time 2/4
                \override MultiMeasureRest #'minimum-length = #15
                R2^"Default"\override MultiMeasureRest #'staff-position = #-0.01
R2^"staff-position -0.01"
                \once \override MultiMeasureRest #'color = #red \override 
#'staff-position = #0 R2^"staff-position 0" %ERROR
                \override MultiMeasureRest #'staff-position = #0.01 
R2^"staff-position 0.01"
                \override MultiMeasureRest #'staff-position = #2 R2^"staff-position 
                \revert MultiMeasureRest #'staff-position
                R2^"staff-position reverted"
I've added this as http://code.google.com/p/lilypond/issues/detail?id=1604, Olexa. Thanks!

Colin Campbell
Bug Squad

The test of our progress is not whether we add more to the abundance
of those who have much, it is whether we provide enough for those who
have too little.
-Franklin D. Roosevelt, 32nd US President (1882-1945)

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]