[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Problem with arrow keys switching to numeric mode

From: Thomas Dickey
Subject: Re: Problem with arrow keys switching to numeric mode
Date: Sat, 15 Mar 2003 16:18:21 -0500
User-agent: Mutt/1.3.27i

On Sat, Mar 15, 2003 at 03:45:13PM -0500, Billy Davis wrote:
> Serveral months ago, we had a problem with a vt100 terminal emulator
> switching to numeric mode while an application was running, causing the
> command string to display instead of moving the cursor up/or down as
> intended.  With your help, we were able to modify the vt100 terminfo entry
> to delete the rmkx and smkx entries, which fixed our problem.  We have now
> started running our application in a X terminal window on the console of our
> RH7.3 server, and noticed that we have the same problem as we had with the
> vt100 emulation.  So, we modified the xterm entry in terminfo to remove the
> rmkx and smkx entries.   Unfortunately, this did not fix the problem.  Is
> there something else that we need to change?

I'm not sure - it sounds more like an applicaton issue than the terminal
emulator.  I'd use "script" to capture a session and analyze that to see
if the application is really resetting the keypad mode.

(for xterm, you can see if the application mode is altered - it's one of
the checkboxes in the control/middle mouse menu).

Thomas E. Dickey <address@hidden>

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]