discuss-gnu-gvb
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

produce abdication


From: Oliver Simpson
Subject: produce abdication
Date: Sat, 14 Oct 2006 18:09:15 +0300
User-agent: Thunderbird 1.5.0.7 (Windows/20060909)


Doordat de klant zelf contact zoekt via een callcenter, website of bezoek aan een vestiging, leidt dit vaker tot een positief resultaat dan traditionele aanbiedingen via marketingkanalen. Het arsenaal van callcenters is de afgelopen jaren immers enorm uitgebreid. We merken dan altijd dat men gemotiveerd raakt en zich meer verantwoordelijk voelt. Professioneel, zakelijk, betrokken.
Daarom moet een helder telefoonbeleid worden geformuleerd, waar de medewerkers nauw bij betrokken worden. De inzet van ICM via websites, blijkt het meest succesvol te zijn in de reisbranche. U belt dan mobiel met uw callcenterleverancier en dat regelt dan alle telefoonverkeer, tot de problemen opgelost zijn.
Binnen deze productgroep werken telefonistes die beschikken over juridische vaardigheden, zodat uw klanten op een correcte manier te woord worden gestaan.
Binnen deze productgroep werken telefonistes die beschikken over juridische vaardigheden, zodat uw klanten op een correcte manier te woord worden gestaan. Altijd handhaven zij de indruk, dat uw klant rechtstreeks met uw onderneming belt.
Uw telefoniste is niet in uw kantoor gesitueerd, maar uw klanten zullen dat niet merken. De telefonische bereikbaarheid van Nederlandse bedrijven is de laatste jaren verslechterd. Dat lot treft een op de honderd bellers met acute medische problemen. Een zorgverzekeraar die de zaken goed voor elkaar heeft, maakt er zelfs reclame mee. Als u ze niet heeft, zoek ze dan buitenshuis. Als u ze niet heeft, zoek ze dan buitenshuis. De mogelijkheden lijken onbeperkt, maar externe telefonie inkopen moet wel betaalbaar blijven. Dan is het heel prettig als die taken worden uitgevoerd door professionals die vaak sneller werken, hun eigen netwerken hebben en veel ervaring inbrengen. Eenmaal aan de telefoon, blijkt de ondernemer in slechts enkele gevallen bereid het land te doorkruisen. Zo kan een zeer hechte band tussen uitbesteder en uitbestedingsbureaus ontstaan. De secretaresse van vandaag maakt gebruik van een taperecorder en een normaal tekstverwerking programma en haar telefoon die ze gebruikt is eigenlijk een modern communicatie centrum.
Doordat de klant zelf contact zoekt via een callcenter, website of bezoek aan een vestiging, leidt dit vaker tot een positief resultaat dan traditionele aanbiedingen via marketingkanalen.


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]