discuss-gnustep
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

building gnustep under redhat 9


From: Peter Hallinan
Subject: building gnustep under redhat 9
Date: Mon, 18 Aug 2003 19:45:38 -0700
User-agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.3) Gecko/20030312

Hi folks,
Thanks for the previous comments. I am still having trouble with both the prerequisite packages, and gnustep-base, so here is a first batch of problems / questions,
mostly having to do with locating libraries (i hope).

The system so far:
Redhat 9, updated using redhat's service to have all the latest packages
gcc-3.2.2-5, gcc-objc-3.2.2-5, glibc-2.3.2-27.9, openssl-0.9.7a-5, make-3.79.1-17, binutils-2.13.90.0.18-9, gmp-4.1.2-2, ffcall-1.8d, libiconv-1.7 , libtiff-3.5.7-11, xml2 2.5.4, audiofile-0.2.3-6

Initial problems:
1) when trying to run WindowMaker-0.80.2
address@hidden wmaker --version
wmaker: error while loading shared libraries: libwraster.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
address@hidden
However ld.so.config includes /usr/local/lib and the libraries are in place, i.e.
/usr/local/lib/libwraster.so.2.2.0
/usr/local/lib/libwraster.so.2
/usr/local/lib/libwraster.so
/usr/local/lib/libwraster.la
/usr/local/lib/libwraster.a
So am I supposed to configure or make WindowMaker with an extra flag to specify the location of shared files?
There are no errors in windowmaker configure, make or install messages.

2) The package openssl-0.9.7a-5 doesn't seem to have any libraries, even though it's installed (at least according to rpm -q, plus openssl runs).
This causes ./configure for gnustep-base to complain
configure: WARNING: SSL bundle will not be built: Could not find openssl libraries

3) when building gnustep-base-1.6.0, make reports lots of success... then
Making all in Tools...
make[1]: Entering directory `/home/gnustep/core/gnustep-base-1.6.0/Tools'
Making all for tool autogsdoc...
Compiling file autogsdoc.m ...
Compiling file AGSParser.m ...
Compiling file AGSOutput.m ...
Compiling file AGSIndex.m ...
Compiling file AGSHtml.m ...
AGSHtml.m: In function `-[AGSHtml outputNode:to:]':
AGSHtml.m:1535: warning: unused variable `tmp'
Linking tool autogsdoc ...
../Source/shared_obj/ix86/linux-gnu/gnu-gnu-gnu/libgnustep-base.so: undefined reference to `libiconv_open' ../Source/shared_obj/ix86/linux-gnu/gnu-gnu-gnu/libgnustep-base.so: undefined reference to `libiconv_close' ../Source/shared_obj/ix86/linux-gnu/gnu-gnu-gnu/libgnustep-base.so: undefined reference to `libiconv'
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [shared_obj/ix86/linux-gnu/gnu-gnu-gnu/autogsdoc] Error 1
make[1]: *** [autogsdoc.all.tool.variables] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/gnustep/core/gnustep-base-1.6.0/Tools'
make: *** [internal-all] Error 2

This is what's installed for libiconv:
/usr/local/lib/libiconv.so.2.0.4
/usr/local/lib/libiconv.so.2
/usr/local/lib/libiconv.so
/usr/local/lib/libiconv.la
/usr/local/lib/libiconv_plug.so
/usr/local/doc/libiconv

So another problem with finding libraries. Any thoughts?
Thanks in advance,
Peter






reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]