[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Orgmode] additional bugs in latex export

From: Carsten Dominik
Subject: Re: [Orgmode] additional bugs in latex export
Date: Tue, 16 Dec 2008 08:41:57 +0100

On Oct 22, 2008, at 4:39 AM, John Rakestraw wrote:

Hi --

I'm starting to use latex export more, and noticed three problems
related to tables:

 - If the first column in a table has an inactive time stamp, then
   strange things happen -- in various tests, I've seen only
   seemingly random cells from a long table exported, or sometimes
   only the header row (that doesn't have the time stamp in it) and
   no other rows exported.

At least with the current version I cannot reproduce this - but I
have been fiddling with the Export.  Please try if you still have
this issue, and if yes, make me a test case.

 - If the text in the first column begins with a left bracket, then
   the first cell in each row is blank.

Same as above.

 - If a table is long enough that it should continue on a following
   page, there's no page break -- instead, lines continue into the
   bottom margin. What fits on that page prints, but nothing else
   prints. If I break the table at the bottom of the page with an
   empty line, the rest of the table continues as expected on the
   following page.

This is a problem with LaTeX, a special environment is needed
for such tables, and because Org does not know the font and paper
sizes, it cannot automatically switch.

However, you can do now:

#+ATTR_LaTeX: longtable

| a | b | c |
| 1 | 2 | 3 |

which will switch to the long table environment just for this table.

Hope this helps.

- Carsten

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]