emacs-orgmode
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Orgmode] Underscores again - HTML and LaTeX exporting.


From: Carsten Dominik
Subject: Re: [Orgmode] Underscores again - HTML and LaTeX exporting.
Date: Thu, 9 Jul 2009 06:46:23 +0200


On Jul 8, 2009, at 5:56 PM, Nick Dokos wrote:

I found this by trying to export Bernt Hansen's org-mode tutorial [1] to
HTML and LaTeX. Bernt's IRC nick is Thumper_ and it appears in the
AUTHOR option as follows:

#+AUTHOR: Bernt Hansen (IRC:Thumper_ on freenode)

When exported to HTML, everything is fine. When exported to LaTeX, LaTeX complains about missing $. The problem does *not* arise if the underscore is in most other places in the org file, but I found one more place where it
does arise: in a headline, when the underscore begins the word.

Here is a small test file (hi, S├ębastien;-) :

--8<---------------cut here---------------start------------->8---
#+AUTHOR: Nick (nick_)
#+OPTIONS: ^:{}


* foo foo_bar foo_ _bar
 foo
 foo_bar
 foo_
 _bar
--8<---------------cut here---------------end--------------->8---

Everything works except the nick_ on the AUTHOR line and the _bar in
the headline.

Pretty sick examples ... :-)

I fixed those anyway...

- Carsten


BTW, I also tried the ^:nil option, but it did not make any difference.

Thanks,
Nick

[1] http://doc.norang.ca/org-mode.html - the org file is at 
http://doc.norang.ca/org-mode.org


_______________________________________________
Emacs-orgmode mailing list
Remember: use `Reply All' to send replies to the list.
address@hidden
http://lists.gnu.org/mailman/listinfo/emacs-orgmode





reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]