[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[Orgmode] table.el support restored

From: Carsten Dominik
Subject: [Orgmode] table.el support restored
Date: Fri, 26 Feb 2010 22:39:17 +0100

Hi everyone,

a few recent threads alerted me to the fact that the support for table.el tables was totally broken in recent versions of Org-mode. While I don't use this, I think it is a very nice feature to have.

Support for table.el tables is now restored, with the following important changes.

1. You cannot edit these tables in the buffer, you must
   use C-c ' (the same command that also edit source code snippets)

2. LaTeX export apparently never did support these tables.  Now it does,
including #+CAPTION, #+LABEL, and some ATTL_LaTeX settings (e.g. align)

I hope this proves to be useful.

- Carsten

On Feb 23, 2010, at 12:56 AM, Michael Gauland wrote:

From: Carsten Dominik <address@hidden>
For multi-line fields, please check out table.el, which makes such tables. And
Org does export them correctly.

- Carsten

I've had a play with table.el tables, and the ASCII export is fine, but HTML and LaTeX are not. HTML produces a sequence of "ndash" and "mdash", with no sign of the text within the table cells. The LaTeX export does include the table contents, but also the "-" and "+" characters separating the cells. Is there
some configuration or setting I need to change for this to work?

Thanks again for your help,

- Carsten

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]