[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Orgmode] export problem

From: Nick Dokos
Subject: Re: [Orgmode] export problem
Date: Thu, 22 Apr 2010 14:29:26 -0400

charles snyder <address@hidden> wrote:

> I get the same error message ("Wrong type argument: commandp, 
> org-export-as-freemind")   with any org file on:
> home windows 7 emacs 23, orgmode 6.34
> home mac osx as previously described -emacs/aquamacs
> work windows XP emacs 23
> (all gnu emacs)
> all have different .emacs files
> all are using recent (6.33a to latest) versions of orgmode
> cls

This sounds as if org-freemind is not loaded. What does

      C-h f org-export-as-freemind <RET>

say? If it is says "No match", try loading org-freemind:

    M-x load-library <RET> org-freemind <RET>

and try the export again.
If that does not work, I assume that you somehow introduced the same
setup problem on all the machines. I'd concentrate on one machine, debug
it there and then propagate the fix(es) to all the others.

To debug it, please read section 1.4, "Feedback",  of the Org manual.
In particular, the section on "How to create a useful backtrace". Since
the problem is easy to reproduce, that's the most likely path to success.
When you get the backtrace, post it here.


> On Wed, Apr 21, 2010 at 11:33 PM, Nick Dokos <address@hidden> wrote:
>     charles snyder <address@hidden> wrote:
>     > Until recently, my org exports worked perfectly. I haven't made any 
> changes I am aware of. Now
>     > I am having export problems with my .org files. 
>     >
>     > When I try to export as freemind (C-c C-e  m) I get:
>     > "wrong type argument: org-export-as-freemind". 
>     >
>     > When I try to export as pdf (C-c C-e  d), I get the following error:
>     > ...
>     > Runaway argument?
>     > {Request Library books \href 
> {http://www.jocolibrary.org/default.aspx\ETC.
>     > ! File ended while scanning use of address@hidden
>     > <inserted text> 
>     >                 \par 
>     > ...
>     > I am using org mode 6.35 emacs, GNU Emacs 22.3.1
>     > (i386-apple-darwin9.7.0, Carbon Version 1.6.0) or Aquamacs GNU Emacs
>     > (i386-apple-darwin9.8.0, NS apple-appkit-949.54) on mac osx
>     > (but same problem on windows)
>     >
>     I tried both exports on a (trivial, although it did include some links)
>     org file and I had no problems. Can you try to get a minimal example of
>     an org file that causes these problems for you and post it here? Posting
>     the whole file (modulo any privacy concerns) is the second best
>     possibility.
>     If that is not possible, it's going to be tougher going: try exporting
>     to latex and then run pdftex on it by hand. If that gives you the same
>     error, then post the portion of the latex file around the error and the
>     corresponding portion of the org file. That's probably not going to be
>     enough information but you never know.
>     Nick
> --
> Charles L. Snyder, MD
> Professor of Surgery
> Children's Mercy Hospital
> Kansas City, MO
> www.clsnyder.com

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]