help-cfengine
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Process check always running restart script


From: Mark . Burgess
Subject: Re: Process check always running restart script
Date: Thu, 22 May 2003 08:39:31 +0200 (MEST)


Glad that this is cleared up. Thanks.

M

On 21 May, Brian Youngstrom wrote:
> I feel really stupid.  I had a patch in my spec file that increased the
> size of bufsize to support a large number of classes (one for every rpm
> on the system).  I rebuilt the rpm after upping the rev, but not
> removing the patch.  Removing this patch, all is well.
> 
> Before I found this, I created two configs: one with problems, the other
> without.   I found in the -d2 run of the problem configs' '/bin/ps auwx'
> that it wasn't returning data.  The working configs' run of ps was
> returning data.
> 
> Sorry to have bothered everyone  :)
> 
> -Brian
> 
> On Wed, May 21, 2003 at 10:50:22AM +0200, Mark Burgess wrote:
>> On 20 May, Brian Youngstrom wrote:
>> > I've been looking at this some more.  Its still happening in 2.0.7 btw.
>> > 
>> > If I run 'cfagent -vqn', it correctly sees all processes running and
>> > determines that nothing needs to be done:
>> > 
>> >   cfengine:frida: Running process command /bin/ps auxw
>> >   Defining classes 
>> >   DoSignals(sshd)
>> >   cfengine:frida: Matches found for sshd - no restart sequence
>> >   Defining classes 
>> >   DoSignals(portmap)
>> >   cfengine:frida: Matches found for portmap - no restart sequence
>> > 
>> > When I drop the -n, the restart script is run, even though all
>> > processes are running.
>> > 
>> > Any ideas as to what is happening?  I'd love to try any suggestions.
>> > I'm currently still at 2.0.5 because of this bug.
>> > 
>> > Thanks,
>> > -Brian
>> > 
>> > 
>> > On Tue, Apr 29, 2003 at 11:24:13AM -0700, Brian Youngstrom wrote:
>> >> I'm having some problems with some of my hosts after upgrading to
>> >> v2.0.6.  All machines are Redhat 7.3 w/ local kernel.
>> >> 
>> >> In my input file, I have
>> >> 
>> >>     processes:
>> >>        "syslogd" restart "/etc/rc.d/init.d/syslog restart"
>> >>             useshell=false
>> >>             inform=true
>> >> 
>> >>         "ntpd" restart "/etc/init.d/ntpd restart"
>> >>             useshell=false
>> >>     
>> >> and so on.  This has worked perfectly on all machines up through
>> >> v2.0.5.  After upgrading, some of my machines are always running the
>> >> restart script.
>> >> 
>> >> Snippets of cfagent -d2:
>> >> Actionsequence item processes
>> >> cfengine:frida: Running process command /bin/ps auxw
>> >> cfpopen(/bin/ps auxw)
>> >> Appending [USER       PID %CPU %MEM   VSZ  RSS TTY      STAT START  
>> >> TIME COMMAND] Appending [root         1  0.0  0.0  1368  432 ?       
>> >> S    Apr07   0:04 init] Appending [root         2  0.0  0.0     0   
>> >> 0 ?        SW   Apr07   0:01 [keventd]] Appending [root         3 
>> >> 0.0  0.0     0    0 ?        SWN  Apr07   0:04 [ksoftirqd_CPU0]]
>> >> [...]
>> >> Appending [root      3883  0.0  0.1  1656  652 ?        S    10:11  
>> >> 0:00 syslogd -m 0] Appending [root      3896  0.0  0.0  1364  440 ?  
>> >>      S    10:11   0:00 klogd -x] Appending [root      4001  0.0  0.1 
>> >> 1468  544 ?        S    10:11   0:00 /usr/sbin/smartd] Appending [ntp
>> >>       4541  0.0  0.3  1884 1876 ?        SL   10:15   0:00 [ntpd]]
>> >> [...]
>> >> Regex root      4684  0.0  0.1  1656  652 ?        S    11:01   0:00
>> >> syslogd -m 0 matched syslogd ProcessFilter(root  ...)
>> >> Matched proc[root      4684  0.0  0.1  1656  652 ?        S    11:01 
>> >>  0:00 syslogd -m 0] Found matching pid 4684
>> >> Defining classes
>> >> DoSignals(syslogd)
>> >> cfengine:frida: Matches found for syslogd - no restart sequence
>> >> [...]
>> >> Regex ntp       4541  0.0  0.3  1884 1876 ?        SL   10:15   0:00
>> >> [ntpd] matched ntpd ProcessFilter(ntp   ...)
>> >> Matched proc[ntp       4541  0.0  0.3  1884 1876 ?        SL   10:15 
>> >>  0:00 [ntpd]] Found matching pid 4541
>> >> Regex ntp       4719  0.0  0.3  1888 1880 ?        SL   11:01   0:00
>> >> [ntpd] matched ntpd ProcessFilter(ntp   ...)
>> >> Matched proc[ntp       4719  0.0  0.3  1888 1880 ?        SL   11:01 
>> >>  0:00 [ntpd]] Found matching pid 4719
>> >> Defining classes
>> >> DoSignals(ntpd)
>> >> cfengine:frida: Matches found for ntpd - no restart sequence
>> >> 
>> >> 
>> >> so it looks like cfengine sees the processes there, recognizes that
>> >> nothing should happen, but runs the restart script anyway.
>> >> 
>> >> Any idea why this would be happening?
>> >> 
>> >> Thanks,
>> >> -Brian
>> >> 
>> 
>> 
>> Can you provide me with a simple example script that always has the
>> problem? I cannot seem to see the problem here.
>> 
>> M
>> 
>> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
>> Work: +47 22453272            Email:  address@hidden
>> Fax : +47 22453205            WWW  :  http://www.iu.hio.no/~mark
>> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
> 



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Work: +47 22453272            Email:  address@hidden
Fax : +47 22453205            WWW  :  http://www.iu.hio.no/~mark
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]