help-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: annoying menu in minibuffer for selecting input charset (?)


From: russrew
Subject: Re: annoying menu in minibuffer for selecting input charset (?)
Date: Mon, 17 Dec 2007 07:52:39 -0800 (PST)
User-agent: G2/1.0

On Dec 17, 1:54 am, "address@hidden" <address@hidden> wrote:
> On Dec 15, 11:02 am, Eli Zaretskii <address@hidden> wrote:> > From: 
> address@hidden
> > > Date: Fri, 14 Dec 2007 02:57:02 -0800 (PST)
>
> > > I'm running emacs 22.1 (standard 'csw'-configuration from
> > > blastwave.org) on solaris (5.10) where
> > > the 'locale' is set generally to 'en_US.UTF-8'. Whenever I run emacs I
> > > have an annyoing 'menu' in the minibuffer
> > > where I can switch the input charset.
>
> > What annoying 'menu' is that? please be specific and tell the details
> > of what you see.  (I don't see any menu when I run Emacs 22.1.)
>
> In the minibuffer I see the words "glish/European]" (the font-size is
> bigger than in other parts and the font-weight is bold. The start of
> the string "[English" lies outside the emacs windows and is not
> visible). When I click into the minibuffer a small window pops up
> showing the 8 entries.
>
> The annoyance is that I don't see any minibuffer 'messages' when I'm
> e.g. looking for a file (hitting C-x f, entering the beginning of a
> file name and then hitting TAB, or hitting M-x and starting to enter a
> command), The regular minibuffer messages appear above the menu and I
> have first to resize first the minibuffer before I see what I typed
> (the minibuffer is only 1 line height and does not automatically
> expand).
> To illustrate the problem better I took some screenshots: They can be
> seen herehttp://www.sonoqua.ch/emacs/.
>
> > Also, does this happen when you start Emacs with "emacs -Q"?  If the
> > problem disappears in "emacs -Q", there's something in your .emacs or
> > the system-wide site-start.el file that causes this annoyance.
>
> '-Q' doesn't remove the menu.
>
> andi

I'm seeing the same problem with emacs version 22.1.1, but it only
appeared in the last week right after an update to the latest version
of Solaris 10 (to version " 5.10 Generic_120012-14 i86pc i386 i86pc"
according to uname -a).  I would be very interested in a solution to
this problem also.

--Russ



reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]