help-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

cvs emacs and smtpmail


From: nickname
Subject: cvs emacs and smtpmail
Date: Mon, 19 Oct 2009 09:47:16 -0700 (PDT)
User-agent: G2/1.0

Hi,

I've recently acquired a hosting service + email account, and for the
latter, my provider wants smtp (ssl/tls) connections on port 465.

So I started to play arround. The first problem I encountered, and
just for the record, starttls doesn't handle this as used on
smtpmail.el. In my case I don't care, as I prefer gnutls over
starttls.

However, in order to make it work with gnutls, I had to either get rid
of the "-s" option passed to gnutls on starttls.el (function: starttls-
open-stream-gnutls), or add a call to `(starttls-negotiate process) on
smtpmail.el (function:  smtpmail-via-smtp):

          ;; set the send-
filter
          (set-process-filter process 'smtpmail-process-filter)

          (starttls-negotiate process)

Else, I had to manually send a SIGALRM to the runing `gnutls-cli' in
order to finally have it asking me for my password and finally sending
the message succesfully.

Thruth is that the whole thing (including starttls) works just fine
when used with gmail, though.

My actual configuration is as follows:

(require 'starttls)
(require 'smtpmail)

(setq user-full-name "my name")
(setq user-mail-address "address@hidden")

(setq smtpmail-default-smtp-server "smtp.host.com")
(setq smtpmail-smtp-server "smtp.host.com")
(setq smtpmail-smtp-service 465)

(setq starttls-use-gnutls t)

(setq send-mail-function 'smtpmail-send-it) ; if you use
`mail'
(setq message-send-mail-function 'smtpmail-send-it) ; if you use
message/Gnus

;; not to be set if `system-name' returns a fully-qualified
address
(setq smtpmail-local-domain nil)

;; not to be set unless getting `protocol error' messages from the
server
(setq smtpmail-sendto-domain nil)

;; enable
debugging
(setq smtpmail-debug-info t)
(setq smtpmail-debug-verb t)

;; ask for my password each time
(setq smtpmail-auth-credentials
      '(("smtp.host.com" 465
         "address@hidden" nil)))

(setq smtpmail-starttls-credentials
      '(("smtp.host.com" 465 nil nil)))

(setq smtpmail-warn-about-unknown-extensions t)
(setq smtpmail-mail-address "address@hidden")

Can anybody tell me if I'm doing something wrong or it is just some
sort of "error" or "missconception" by part of emacs' developers?

Also, I've always used rmail+etach for handling mime attachements,
though now emacs has switched rmail to mbox format, which etach
doesn't support.

I know I can (and I probably should) switch to gnus, but just curious
though, is there anybody out there still using rmail with cvs emacs
which can handle mime attachements with no pain?

Regards,



reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]