help-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [elnode] errors at startup (was: session management?)


From: Thorsten Jolitz
Subject: Re: [elnode] errors at startup (was: session management?)
Date: Mon, 30 Apr 2012 10:46:27 +0200
User-agent: Gnus/5.130002 (Ma Gnus v0.2) Emacs/24.0.93 (gnu/linux)

Thorsten Jolitz <address@hidden> writes:

Hi List, 

following up to myself, I have a question with regards to
errors while starting the elnode default server:

>From the *elnode-server-error* buffer:

,----------------------------------------------------------------
| elnode-20120430082600: elnode-init: can't start - port 8000 has
| something attached already
`----------------------------------------------------------------

but lsof -i :8000 returns nothing, and lsof -i shows the following:

,------------------------------------------------------------------------
| address@hidden ~]$ sudo lsof -i :8000
| 
| address@hidden ~]$ sudo lsof -i
| COMMAND PID USER   FD   TYPE DEVICE SIZE/OFF NODE NAME
| cupsd   677 root    8u  IPv6   7815      0t0  TCP
| localhost.localdomain:ipp (LISTEN)
| cupsd   677 root    9u  IPv4   7816      0t0  TCP
| localhost.localdomain:ipp (LISTEN)
| cupsd   677 root   11u  IPv4   7819      0t0  UDP *:ipp
| emacs   874   tj   11u  IPv4   9083      0t0  TCP
| e178054190.adsl.alicedsl.de:43851->hansenet.zedat.de:nntp (ESTABLISHED)
| emacs   874   tj   12u  IPv4   9084      0t0  TCP
| e178054190.adsl.alicedsl.de:40531->imap.gmail-alias1.com:imaps
| (ESTABLISHED)
| emacs   874   tj   14u  IPv4   9085      0t0  TCP
| e178054190.adsl.alicedsl.de:40532->imap.gmail-alias1.com:imaps
| (ESTABLISHED)
| emacs   874   tj   15u  IPv4   9086      0t0  TCP
| e178054190.adsl.alicedsl.de:40533->imap.gmail-alias1.com:imaps
| (ESTABLISHED)
| emacs   874   tj   16u  IPv4   9087      0t0  TCP
| e178054190.adsl.alicedsl.de:40534->imap.gmail-alias1.com:imaps
| (ESTABLISHED)
| emacs   874   tj   17u  IPv4  17251      0t0  TCP
| e178054190.adsl.alicedsl.de:46406->dough.gmane.org:nntp (ESTABLISHED)
`------------------------------------------------------------------------


When evaluating this from the tutorial:

,--------------------------------------------------------------------
| (defun nicferrier-handler (httpcon)
|   "Demonstration function"
|   (elnode-http-start httpcon "200" '("Content-type" . "text/html"))
|   (elnode-http-return httpcon "<html><b>HELLO!</b></html>"))
| 
| (elnode-start 'nicferrier-handler :port 8010 :host "localhost")
`--------------------------------------------------------------------

and visiting http://localhost:8010 in w3m, I get the following messages:

,-------------------------------------------------------------------------
| elnode-20120430092247: elnode--sentinel open from 127.0.0.1. for process
| *elnode-webserver-proc* <127.0.0.1:35851>
| 
| elnode-20120430092247: Elnode status: *elnode-webserver-proc*
| <127.0.0.1:35851> open from 127.0.0.1
| 
| elnode-20120430092247: filter: calling handler on
| *elnode-webserver-proc* <127.0.0.1:35851>
| 
| elnode-20120430092247: starting HTTP response on *elnode-webserver-proc*
| <127.0.0.1:35851>
| 
| elnode-20120430092247: elnode-http-send-string *elnode-webserver-proc*
| <127.0.0.1:35851> [[<html><b>HELLO!</b><]]
| 
| elnode-20120430092247: elnode-http-send-string *elnode-webserver-proc*
| <127.0.0.1:35851> [[]]
| 
| elnode-20120430092247: elnode--process-send-eof on
| *elnode-webserver-proc* <127.0.0.1:35851>
| 
| elnode-20120430092247: elnode-http-send-string *elnode-webserver-proc*
| <127.0.0.1:35851> [[]]
| 
| elnode-20120430092247: elnode--http-end ending socket
| *elnode-webserver-proc* <127.0.0.1:35851>
| 
| elnode-20120430092247: elnode--sentinel deleted. for process
| *elnode-webserver-proc* <127.0.0.1:35851>
| 
| elnode-20120430092247: Elnode status: *elnode-webserver-proc*
| <127.0.0.1:35851> deleted
| 
| elnode-20120430092247: filter: handler returned on
| *elnode-webserver-proc* <127.0.0.1:35851>
`-------------------------------------------------------------------------


and it shows this in w3m:

,---------------------------------
| Location: http://localhost:8010/
| 1a HELLO! 0 0
`---------------------------------

My customisation of elnode (installed a few days ago from elpa) is all
standard, I played around with different port numbers like 2222, 18018,
21021 etc, but to no avail, and therefore set 

,-----------------------------------------------------------
| Elnode Init Port: 8000
|  [ State ]: SAVED and set.
|  The port that `elnode-init' starts the default server on.
`-----------------------------------------------------------

The only thing that catches attention is the
word 'mismatch' in the following entry (that seems to look fine):

,-----------------------------------------------------
| elnode-default-response-table: 
| '((201 . "Created")
|   (400 . "Bad request")
|   (404 . "Not found")
|   (500 . "Server error")
|   (t . "Ok"))
|    [ State ]: STANDARD. (mismatch)
|    The status code -> default message mappings. More
`-----------------------------------------------------


I would appreciate any hint what could be the problem here. 

PS:
"GNU Emacs 24.0.93.1 (x86_64-unknown-linux-gnu, GTK+ Version 2.24.10)
 of 2012-02-07 on arch
(org-version): 7.8.09
Ma Gnus v0.2"
(no firewall or similar things)

-- 
cheers,
Thorsten
  




reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]