help-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Loading themes


From: Sharon Kimble
Subject: Re: Loading themes
Date: Fri, 21 Feb 2014 19:12:53 +0000

On Thu, 20 Feb 2014 11:58:12 +0000
Sharon Kimble <address@hidden> wrote:

> I have the strange problem in that if I load a theme using 
> 'M-x load-theme' and then put in a theme name when prompted like
> 'brin' it only shows the theme background colour in the fringe and the
> mode-line and nowhere else. Its the same whatever theme I load. The
> relevant section from my .emacs is here -
> 
> ;;(add-to-list 'load-path
> "/usr/share/emacs24/site-lisp/emacs-goodies-el/color-theme.el") 
> ;;(add-to-list 'load-path
> "/home/boudiccas/.emacs.d/themes/color-theme-tomorrow.el") 
> ;;(require 'color-theme) 
> ;;(require 'color-theme-tomorrow) 
> ;;(eval-after-load "color-theme" 
> ;;  '(progn
> ;;     (color-theme-initialize)
> ;;     (color-theme-lethe)))
> ;;    (tomorrow-day-theme))
> ;;(defface popup-mouse-face nil nil)
> ;;(defface ac-candidate-face nil nil)
> ;; Please set your themes directory to 'custom-theme-load-path
> ;;(require 'remember-theme)
> (add-to-list 'custom-theme-load-path
>  (file-name-as-directory "/home/boudiccas/git/replace-colorthemes"))
> (add-to-list 'custom-theme-load-path
> "/home/boudiccas/.emacs.d/themes") (add-to-list
> 'custom-theme-load-path "/home/boudiccas/.emacs.d/elpa")
> 
> ;;(require 'remember-theme)
> ;; https://github.com/emacs-jp/replace-colorthemes
> ;; load your favorite theme
> ;;(load-theme 'solarized-light t t)
> ;;(load-theme 'solarized-dark t t)
> ;;(enable-theme 'solarized-dark)
> 
> The only time that the theme background colour in the main window,
> where all the code is, shows is when I highlight some text. The rest
> of the time there is no background colour in the main window.
> 
> I've tried removing from ELPA the theme that was continually being
> called when I started up .emacs, which was "grandshell", and this
> morning I've removed "remember-theme" which was calling the old theme
> on every launch of .emacs. 
> 
> Now I have no theme loaded, but when I do load one like "brin", it
> only shows as in the screen-shot attached.
> 
> How can I get it so that themes work normally and display properly
> please? I've tried using an old backed-up .emacs from twenty-four
> hours ago, before the problem started, but it still shows as in the
> screen-shot. 
> 
> I have a slight memory of putting some code in my 'setup-testbed.el'
> file that would draw a rectangle round the working pane of .emacs.
> This would have shown round all the working code, or document that was
> displayed. I no longer have this code in my 'setup-testbed', and cant
> find where I got it from, but it still seems to be having an effect
> and causing the problem that I now have. 
> 
> Can anyone help in this strange problem please?
> 
I finally solved this problem by rebuilding my .emacs, which slimmed it
down from 25.2kb to 9.6kb! So there is a silver lining to the cloud :)

Sharon.
-- 
A taste of linux = http://www.sharons.org.uk
my git repo = https://bitbucket.org/boudiccas/dots
TGmeds = http://www.tgmeds.org.uk
Debian testing, Fluxbox 1.3.5, emacs 24.3.50.1
Registered Linux user 561944

Attachment: signature.asc
Description: PGP signature


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]