help-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: emacs-26.1.1 pretest at Xubuntu


From: Robert Pluim
Subject: Re: emacs-26.1.1 pretest at Xubuntu
Date: Mon, 16 Apr 2018 14:49:15 +0200

Andreas Röhler <address@hidden> writes:

> On 12.04.2018 14:29, Robert Pluim wrote:
>> Andreas Röhler <address@hidden> writes:
>>
>>> Hi,
>>>
>>> while recent pretest builds fine at Debian, get a strange error at
>>> Ubuntu (Xubuntu)
>>>
>>>
>>> uname -a:
>>> Linux mymach 4.4.0-120-generic #144-Ubuntu SMP Thu Apr 5 14:11:49 UTC
>>> 2018 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
>>>
>>>
>>> Emacs called from src-directory:
>>>
>>> ./emacs-26.1.1 -q
>>> Font ‘"Liberation Mono-18"’ is not defined
>>>
>>> While ./emacs-26.1.1 -Q starts with a minimal fontset
>>> ;;;
>>>
>>
>> Is it possible you have a site-start.el or site-lisp thatʼs attempting
>> to use "Liberation Mono-18"? '-Q' bypasses loading those. The value of
>> 'load-path' should tell you where emacs is looking for them.
>>
>> Robert
>>
>
>
> Hmm, same thing with option --no-site-file
>
> tells 'Font ‘"Liberation Mono-18"’ is not defined' and refuses to start

So the only other difference between -Q which works and -q which
doesnʼt is that also -Q disables reading of X resources. Does

xrdb -query|grep -i emacs

give any indications?

> Worth a bug-report?

Iʼm not sure. Something is requesting that emacs use a font which you
donʼt have installed, so emacs refuses to start. Iʼm not convinced
thatʼs a bug in emacs.

Robert



reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]