help-gnu-utils
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Passing default configure parameters in subpackage


From: Christian Alis
Subject: Re: Passing default configure parameters in subpackage
Date: Mon, 3 Mar 2008 11:03:47 +0800

Hi!

Thank you for your response. I have also thought about that but felt
it was a kludge. I have browsed the address@hidden archives and
found several related topics. Some of the suggestions were even made
by you. :) I should have checked it first before posting here. I'll
try doing some of the suggestions and get back to you if I found
something that worked or found none that did.

Thanks.

On Mon, Mar 3, 2008 at 2:04 AM, Ralf Wildenhues <address@hidden> wrote:
> Hello ianalis,
>
>  * ianalis wrote on Sun, Mar 02, 2008 at 02:23:48PM CET:
>
>
> >
>  > I placed a copy of each autoconfiscated third-party dependency of my
>  > software as a subdirectory. I then followed the instructions for
>  > building subpackages in autotools (http://www.gnu.org/software/
>  > automake/manual/html_node/Subpackages.html#Subpackages). However,
>  > there is a subpackage that needs to have certain parameters passed to
>  > its configure script. The macro AC_CONFIG_SUBDIRS passes the command
>  > line parameters to the configure script of each subpackage but I do
>  > not want the user to worry about the exact parameters to pass to
>  > configure.
>  >
>  > My question now is how do I set the parameters to pass to configure in
>  > my subpackages?
>
>  It's not a documented Autoconf interface, but you can append to
>  $ac_configure_args.  Note that with newer Autoconf, this macro
>  will be eval-expanded and use re-quoting for allowing to pass arbitrary
>  input.
>
>  This question would have been even better on the address@hidden
>  mailing list.
>
>  Cheers,
>  Ralf
>




reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]