[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [libtool 2.1a] testsuite: 5 9 15 failed

From: Ralf Wildenhues
Subject: Re: [libtool 2.1a] testsuite: 5 9 15 failed
Date: Sat, 25 Jun 2005 08:05:21 +0200
User-agent: Mutt/1.5.9i

Hi Eric,

* Eric Blake wrote on Fri, Jun 24, 2005 at 11:07:49PM CEST:
> > Hehe, failure of the java one is new.  I believe it's due to my
> > virtually nonexistant knowledge of the language.  :)
> > 
> > Can anybody take a look at the source I put in libtool HEAD
> > tests/ whether it constitutes valid Java?
> > Alternatively, a pointer to some language docs might help as well.
> It is valid Java (having been a former contributor to the jikes compiler
> for Java), although naming a method A when the class is named A is
> not normal practice (if you intended for those to be constructors, get
> rid of the void keyword in [ABC].java). 

Ahh, OK.  Does the test succeed on cygwin with the patch below?

> Unfortunately, I don't have
> much gcj experience (partly because gcj on cygwin is always lagging
> in support), so I don't know how well gcj works at compiling Java files
> to .o or pulling in libraries.  I do note that all of your java classes are
> defined to be in the anonymous package, and that the anonymous
> package tends to include only the current directory, so if libtool is
> moving files around to temporary directories before compilation it may
> be breaking the ability of the compiler to see all other classes in the
> anonymous package.
> > The other two failures are specific to the win32 environment.
> > 5 is a bug in the test, I believe, I've seen it before, but was unsure
> > whether to just skip the test on win32.
> > 15 is a genuine bug in ltmain which lingered there for the last 5 years.
> > On a cold and boring day I might try to fix it, but noone has
> > encountered in practice yet.  :)
> > (actually I hope the bug reports provide an incentive to fix it.)
> OK, that's nice to know.

I would not call laziness nice, and it's not clear to me whether this
bug has been encountered and just not reported as such (sorry for my bad
wording there).  But there are enough issues with Libtool yet that it's
necessary to prioritize (and I for one tend to go first with bugs that
are easy to solve :).

> The reason I ask is that I would like to get a successful compile of m4
> from CVS head on cygwin (and that currently depends on CVS autoconf,
> automake, and libtool), and I have still never succeeded in that.  It always
> appears to be a libtool bug breaking the compile, so I first want to make
> sure libtool is doing the right things.

Please show what it errors out with, so we can make a reasonable guess
at who is at fault.  My guess would be that libtool _is_ at fault.
But then again, I am having trouble getting CVS m4 to build on any
system (off to writing to a m4 list)..


        * tests/ <GCJ>: Fix java test.
        Reported by Eric Blake <address@hidden>.

Index: tests/
RCS file: /cvsroot/libtool/libtool/tests/,v
retrieving revision 1.1
diff -u -r1.1
--- tests/        27 Apr 2005 18:19:07 -0000      1.1
+++ tests/        25 Jun 2005 05:30:49 -0000
@@ -119,19 +119,19 @@
 [[public class A {
   private int a;
-  public void A () { a = 0; }
+  public A () { a = 0; }
 [[public class B {
   private int b;
-  public void B () { b = 0; }
+  public B () { b = 0; }
 [[public class C {
   private int c;
-  public void C () { c = 0; }
+  public C () { c = 0; }

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]