[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Qemu-devel] Running Plan9

From: Lars Munch
Subject: Re: [Qemu-devel] Running Plan9
Date: Sun, 5 Dec 2004 00:50:39 +0100
User-agent: Mutt/1.5.6+20040907i

Thanks Fabrice, but I still have some problems with this command.

Why is READY not set? According to the specs:

"g) Device 0 sets the DRDY bit when ready to accept any command."

aren't we ready to accept any command at this point?

Another note, should't there be a check for device 1 present?

Lars Munch

On Thu, Dec 02, 2004 at 09:18:27PM +0100, Fabrice Bellard wrote:
> It should work now!
> Fabrice.
> Brian Campbell wrote:
> >Being a little curious about Bell Lab's Plan 9 I tried to get the
> >installation/demo CD running under qemu.  The major stumbling block I
> >encountered was that the IDE emulation wasn't properly detected.  A
> >little bit of debugging revealed that Plan 9 was relying on an
> >an IDE feature that hasn't been implemented in qemu.
> >
> >Adding some very shoddy (and almost certainly wrong) support for
> >WIN_DIAGNOSE to ide_ioport_write in hw/ide.c was enough to get it to boot
> >and run the live version.  Is anyone likely to provide a proper
> >implementation?  I'd do it myself, but the (draft) ATA specs I had a look
> >through appeared to have some oddities I'd rather not have to deal with,
> >given that I've never done any ATA work before.
> >
> _______________________________________________
> Qemu-devel mailing list
> address@hidden
> http://lists.nongnu.org/mailman/listinfo/qemu-devel

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]