[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Qemu-devel] problem with 64/64 guest running grub

From: Werner Dittmann
Subject: Re: [Qemu-devel] problem with 64/64 guest running grub
Date: Mon, 08 Jan 2007 18:52:22 +0100
User-agent: Thunderbird (X11/20060911)

Same happen to Suse 64 host/64 guest system (Suse 10.1). A 32-bit
guest system install quite well.

My trace shows the same symptom: Qemu seems to loop in a very tight
loop. Sometimes (using infoe registers rapidly) I can even see that
it seems to switch to 32bit mode inside the guest kernel maybe because
a 32 bit application is running?

No kqemu is involved when running the 64bit guest, started with

As mike wrote: any hint how I can help to tackle the problem is


Mike Day wrote:
> I'm having a problem with qemu (cvs and 0.8.2) running on a 64 bit
> athlon x2 with a 64 bit guest. When installing edgy in a new 64-bit
> guest, the guest always freezes when installing grub on the boot
> partition.
> This only happens with a 64/64 system. I can run the guest in qemu (as
> opposed to
> qemu-system-x86_64) and use grub to install itself, but if I try to do
> the same thing with qemu-system-x86_64 it hangs.
> After generating a trace file and stepping through the hang in gdb it
> looks like the guest is getting overwhhelmed with interrupts. It
> reminds me of a situation where some device driver is forgetting to
> issue an eoi and the interrupt line is remaining on, which means that
> the guest can never make any progress advancing the instruction
> pointer.
> I've placed a compressed log file at
> http://www.ncultra.org/qemu.log.tgz
> I'd be happy to spend some more time runnign this down - if anyone has
> any suggestions on how I should proceed I'd be grateful.
> Mike

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]