[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[Qemu-devel] Re: Segmentation fault with -net socket in 0.10.2.

From: Jan Kiszka
Subject: [Qemu-devel] Re: Segmentation fault with -net socket in 0.10.2.
Date: Sun, 26 Apr 2009 18:55:47 +0200
User-agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686 (x86_64); de; rv: Gecko/20080226 SUSE/ Thunderbird/ Mnenhy/

Rob Landley wrote:
> When I add this to the qemu command line:
>   -net socket,listen=,connect=:22
> It goes "Segmentation fault" immediately instead of booting.
> How to reproduce this yourself:
> 1) Grab a prebuilt arm system image from 
> http://impactlinux.com/fwl/downloads/binaries/system-image/system-image-armv4l.tar.bz2
> 2) Try the following command line, which should boot you to a command prompt, 
> and is just to prove it's working. Type "exit" to get back out:
> qemu-system-arm -M versatilepb -nographic -no-reboot -kernel \
>   zImage-armv4l -hda image-armv4l.ext2 -append "root=/dev/sda rw \
>   init=/usr/sbin/init.sh panic=1 PATH=/usr/bin console=ttyAMA0" -net \
>   nic,model=rtl8139 -net user
> 3) Add the -net socket bit to the end of that command line and run it again.  
> It should segfault immediately.
> I don't think this is specific to arm, that's just what I tested with.
> Any clues what I'm doing wrong?

Nothing, it was a QEMU bug, already fixed in stable_0.10 and master
(latter currently suffers from a -net socket regression I added :) ).


Attachment: signature.asc
Description: OpenPGP digital signature

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]