bug-bash
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Problems with bash+cygwin and longjmp


From: Chet Ramey
Subject: Re: Problems with bash+cygwin and longjmp
Date: Thu, 07 Sep 2006 10:14:21 -0400
User-agent: Thunderbird 1.5.0.5 (Macintosh/20060719)

Pavel Ivanoff wrote:
> Hi!
> 
> We have a very strange and non-repeatable bug in bash came with the last
> version of cygwin. It appears during execution of a set of long-play
> scripts. These scripts do a lot of work and their normal execution time
> is 20-40 hours. Sometimes after 20 or more hours of work bash exits as
> it was killed with signal 9. I.e. it exits in the middle of the scripts
> without saying any word to stdout or stderr. At other times it exits
> with printing stack frame or some other info and the error description.
> Error description is similar to "C:\cygwin\bin\bash.exe (4588): *** WFSO
> timed out after longjmp", i.e. this message is different from time to
> time but when it's printed it always has some mentioning of longjmp. I
> can conclude from this that there's some wrong using of longjmp in the
> bash source code...
> This bug is not stable, so there's a lot of times when scripts finished
> it's work successfully. But as this failure appears and as there were
> periods when it happened often, we want to correct this behaviour very
> much. BTW: the same scripts work in Linux bash and they had never failed
> there in such way.
> 
> Can you tell us something about this strange behaviour and give some
> advice about healing it?

All I can recommend is to instrument the version of bash you're using to
log longjmp calls in some fashion.

Chet
-- 
``The lyf so short, the craft so long to lerne.'' - Chaucer
                       Live Strong.  No day but today.
Chet Ramey, ITS, CWRU    address@hidden    http://cnswww.cns.cwru.edu/~chet/




reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]