bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

double quote in latex mode


From: C.M. Klaij
Subject: double quote in latex mode
Date: Fri, 18 Feb 2005 11:10:19 +0100
User-agent: KMail/1.5.1

This bug report will be sent to the Free Software Foundation,
not to your local site managers!
Please write in English, because the Emacs maintainers do not have
translators to read other languages for them.

Your bug report will be posted to the address@hidden mailing list,
and to the gnu.emacs.bug news group.

In GNU Emacs 21.2.1 (i586-suse-linux, X toolkit, Xaw3d scroll bars)
 of 2003-03-17 on E205
configured using `configure '--with-gcc' '--with-pop' '--with-system-malloc' 
'--prefix=/usr' '--infodir=/usr/share/info' '--mandir=/usr/share/man' 
'--sharedstatedir=/var/lib' '--libexecdir=/usr/lib' '--with-x' '--with-xpm' 
'--with-jpeg' '--with-tiff' '--with-gif' '--with-png' 
'--with-x-toolkit=lucid' '--x-includes=/usr/X11R6/include' 
'--x-libraries=/usr/X11R6/lib' 'i586-suse-linux' 'CC=gcc' 'CFLAGS=-O2 
-march=i586 -mcpu=i686 -fmessage-length=0 -pipe          
-DSYSTEM_PURESIZE_EXTRA=25000    -DSITELOAD_PURESIZE_EXTRA=10000         
-D_GNU_SOURCE ' 'LDFLAGS=-s' 'build_alias=i586-suse-linux' 
'host_alias=i586-suse-linux' 'target_alias=i586-suse-linux''
Important settings:
  value of $LC_ALL: nil
  value of $LC_COLLATE: POSIX
  value of $LC_CTYPE: nil
  value of $LC_MESSAGES: nil
  value of $LC_MONETARY: nil
  value of $LC_NUMERIC: nil
  value of $LC_TIME: nil
  value of $LANG: en_US
  locale-coding-system: iso-latin-1
  default-enable-multibyte-characters: t

Please describe exactly what actions triggered the bug
and the precise symptoms of the bug:

The double quote key in latex mode is not working correctly:

if I use it once I get two accents (``)

if I use it twice, I first get the two accents (``) and these
are then replaced with the correct double quote (")

if I use the double quote in *scratch* it directly gives 
the correct result.

The reason I encountered this problem is that the double quote 
is needed to specify the root file at the end of an include file:

%%% Local Variables:
%%% mode: latex
%%% TeX-master: "../rootfile"
%%% End: 

If instead I use:

%%% TeX-master: ``../rootfile``

auctex does not recognize the master file.

These are my settings form the .emacs file:

(require 'tex-site) 
(add-hook 'LaTeX-mode-hook 'turn-on-reftex) 
(setq reftex-enable-partial-scans t)
(setq reftex-save-parse-info t)
(setq reftex-use-multiple-selection-buffers t)
(setq reftex-plug-into-AUCTeX t)


Recent input:
e r a t i v e SPC s o l v e r SPC <left> <left> <left> 
<left> <left> <left> <left> <left> <left> <left> <left> 
<left> <left> <left> <left> <left> <left> <left> <left> 
<left> <left> <left> <left> <left> <left> <left> <end> 
f o r m SPC $ <backspace> P E T S c <left> <left> <left> 
<left> <left> <left> <left> <left> <left> <delete> 
<right> o <end> <left> <left> <left> <left> <left> 
t h e SPC <end> SPC p a c k a g e . C-x C-s C-c C-c 
<return> <help-echo> <help-echo> <help-echo> <help-echo> 
<help-echo> <help-echo> <menu-bar> <help-menu> <re
port-emacs-bug>

Recent messages:
Mark set
call-interactively: End of buffer [4 times]
Auto-saving...done
Wrote /home/twmed/klaijcm/.emacs
Loading emacsbug...done
Loading view...done
Auto-saving...done
Wrote /home/twmed/klaijcm/C_Papers/CMAME2/files/method.tex
Type `C-c C-l' to display results of compilation.
LaTeX: successfully formatted {9} pages.





reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]