bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

bug#656: marked as done (Glyphs in Private Use Area not displayed in Ema


From: Emacs bug Tracking System
Subject: bug#656: marked as done (Glyphs in Private Use Area not displayed in Emacs CVS)
Date: Tue, 24 Feb 2009 13:50:04 +0000

Your message dated Tue, 24 Feb 2009 21:44:03 +0800
with message-id <address@hidden>
and subject line Re: bug#656: Glyphs in Private Use Area not displayed in Emacs 
CVS
has caused the Emacs bug report #656,
regarding Glyphs in Private Use Area not displayed in Emacs CVS
to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what this
message is talking about, this may indicate a serious mail system
misconfiguration somewhere. Please contact address@hidden
immediately.)


-- 
656: http://emacsbugs.donarmstrong.com/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=656
Emacs Bug Tracking System
Contact address@hidden with problems
--- Begin Message --- Subject: Glyphs in Private Use Area not displayed in Emacs CVS Date: Wed, 6 Aug 2008 09:19:38 +0200
Yesterday I compiled emacs from CVS by doing:

  cvs -z3 -d:pserver:address@hidden:/sources/emacs co emacs
  ./configure --prefix=/opt/emacs-cvs --program-suffix=.em23 --with-x-toolkit 
--enable-font-backend --with-xft

It seems to work ok with one for me very important exception: glyphs in the 
Private Use Area are not rendered correctly. They simply appear as empty boxes 
in the buffers. This bug seems to have been around for quite some time 
(introduced somewhere between December and February, I think -- judging from 
the ubuntu packages maintained by Alexandre Vassalotti).

I hope this can be fixed soon, since it is crucial for my work. I use a lot of 
glyphs from the PUA in my research (Old Norse Philology).

Best regards

Alex Speed Kjeldsen
Copenhagen University




--- End Message ---
--- Begin Message --- Subject: Re: bug#656: Glyphs in Private Use Area not displayed in Emacs CVS Date: Tue, 24 Feb 2009 21:44:03 +0800 User-agent: Thunderbird 2.0.0.19 (Windows/20081209)
Jason Rumney wrote:
Looking at what you wrote above again, I think the problem is that Emacs now looks in greater detail at which unicode characters fonts have, rather than blindly using any iso10646-1 font for all unicode characters. For characters in PUA you will need to explicitly tell Emacs how to display them as follows, since Emacs cannot automatically recognize which fonts contain the characters you want:

(set-fontset-font "fontset-default"  '(#xe000 . #xf8ff) FONT-SPEC)

I have improved the documentation for fontsets, including adding several examples of the use of set-fontset-font, which seems to be the preferred way of specifying fonts for particular characters in Emacs 23.



--- End Message ---

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]