bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

bug#4169: 23.1.50; default mode for xml files not correct


From: Xah Lee
Subject: bug#4169: 23.1.50; default mode for xml files not correct
Date: Sun, 16 Aug 2009 19:33:27 -0700

On my Windows emacs, when i open a xml file, the default mode loaded is sgml-mode, not nxml.

This is reproducible with Emacs -Q with FSF's binary for Windows.

Since nxml is better, it seems the default should be nxml-mode.

PS here's some tidbits from Lennart.

On Aug 16, 5:49 pm, Lennart Borgman <address@hidden> wrote:
On Sat, Aug 15, 2009 at 5:08 PM, Xah Lee<address@hidden> wrote:

> is this a bug or intentional?

It is one of those unintentional problems that has not got the
official bug status ;-)

I wrote majmodpri.el (part of nXhtml) to take care of this kind of
problem and suggested that something like it should be included in
Emacs. There has not been any positive response to it yet.

The reason I wrote it was that this problem is much more prominent
when there are multi major modes as an alternative too. (For an xhtml
file for example you could use html-mode, nxml-mode, html-mumamo-mode,
nxhtml-mumamo-mode etc.)

I'm not sure how emacs choose modes, or the policies, mechanisms, file locations...etc, or what majmodpri.el is supposed to do. Anyway, i thought this warrant a bug report for the record. Thanks.

 Xah
∑ http://xahlee.org/






reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]