bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

bug#5541: 23.1; after upgrading to emacs-23, meta key in xterm no longer


From: Jim Paris
Subject: bug#5541: 23.1; after upgrading to emacs-23, meta key in xterm no longer works
Date: Sat, 13 Mar 2010 17:09:34 -0500
User-agent: Mutt/1.5.20 (2009-06-14)

Chong Yidong wrote:
> Glenn Morris <address@hidden> writes:
> 
> >> Does anyone on this list have xterm-253 available to test?
> >
> > Yes.
> >
> >>> With "emacs23 -nw" running inside xterm-253, my meta key does not work
> >>> for things like M-x.  Instead, the terminal bell beeps, and the string
> >>> ;120~ appears in the buffer.
> >
> > Something similar happens for me too (and with the trunk).
> 
> And does xterm-24* behave OK?
> 
> It's possible this is a bug in xterm-253, which would be why Sven
> Joachim does not see it on xterm-255.

I did some more testing and it only happens on some of my systems.
Turns out the problem shows up when this .Xresources setting is
present:

! Shift-paste to paste CLIPBOARD instead of PRIMARY.
xterm*VT100.Translations: #override \
        Shift <Btn2Up>: insert-selection(CLIPBOARD)\n \
        Ctrl ~Shift Meta <Key>-: smaller-vt-font() \n \
        Ctrl ~Shift Meta <Key>=: larger-vt-font() \n

That's worked for me forever... I have no idea why it would cause new
versions of emacs to act funny.  CCing Thomas Dickey, any ideas?
The original report is at http://debbugs.gnu.org/cgi/bugreport.cgi?bug=5541

-jim








reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]