bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

bug#2409: 23.0.90; org-mode + viper-mode + ns make typing unresponsive


From: Andrew Hyatt
Subject: bug#2409: 23.0.90; org-mode + viper-mode + ns make typing unresponsive
Date: Sun, 10 Jan 2016 23:19:30 -0500
User-agent: Gnus/5.13 (Gnus v5.13) Emacs/25.1.50 (darwin)

I can't reproduce this under Emacs 25. As this bug is a bit old, I'm
guessing it has been fixed in the meantime. Please let me know if you
can still reproduce it, though. I'll mark this as unreproducible now,
and close it in a few weeks if you can't reproduce it either under Emacs
25.

Steve Purcell <address@hidden> writes:

> Typing into an org buffer becomes very unresponsive under viper-mode. The 
> input
> cursor flickers rapidly between windows, and entered characters are not
> immediately displayed.
>
> I could not reproduce this bug via "emacsclient -t" -- it appears to affect 
> only
> my Emacs' main NS frame.
>
> How to reproduce:
>
> Fire up emacs with -q.
>
> Start viper-mode (M-x viper-mode, then 'n', '5', 'n').
>
> Open an org document.  Split the window, e.g. with C-x 2, so that the org doc 
> is
> in one window, and a different buffer (e.g. *scratch*) is in the other window.
> You'll need to "M-x viper-mode" in the *scratch* buffer to flip it into viper
> mode too.
>
> Now, enter insert mode in *scratch* (i) and type a few words.  The typing 
> should
> be responsive, with no cursor flicker.
>
> Now switch to the org buffer and try the same.  The typing becomes 
> unresponsive,
> with a delay before the characters/words appear, and the cursor will flicker
> rapidly between the two buffers.
>
> The lack of responsiveness has caused me to give up on CVS Emacs for now, 
> since
> I'm so reliant on org-mode, and although I looked briefly in the org code for 
> a
> possible cause, I didn't discover anything.
>
> I've observed the flickering from non-org buffers, but not to the same extent,
> and I haven't detected a pattern.
>
> If I remember correctly, this started sometime in January; I update my Emacs 
> and
> Org from CVS/git almost daily, so either could be at fault.
>
>
>
> In GNU Emacs 23.0.90.1 (i386-apple-darwin9.6.0, NS apple-appkit-949.43)
>  of 2009-02-20 on mandala.as24.local
> Windowing system distributor `Apple', version 10.3.949
> configured using `configure  '--with-ns''
>
> Important settings:
>   value of $LC_ALL: nil
>   value of $LC_COLLATE: nil
>   value of $LC_CTYPE: en_US.UTF-8
>   value of $LC_MESSAGES: nil
>   value of $LC_MONETARY: nil
>   value of $LC_NUMERIC: nil
>   value of $LC_TIME: nil
>   value of $LANG: en_US
>   value of $XMODIFIERS: nil
>   locale-coding-system: utf-8-unix
>   default-enable-multibyte-characters: t
>
> Major mode: Help
>
> Minor modes in effect:
>   tooltip-mode: t
>   mouse-wheel-mode: t
>   menu-bar-mode: t
>   file-name-shadow-mode: t
>   global-font-lock-mode: t
>   font-lock-mode: t
>   global-auto-composition-mode: t
>   auto-composition-mode: t
>   auto-encryption-mode: t
>   auto-compression-mode: t
>   line-number-mode: t
>   transient-mark-mode: t
>   view-mode: t
>
> Recent input:
>
> Recent messages:
> For information about GNU Emacs and the GNU system, type C-h C-a.
> Quit
> Loading url...done
> Loading vc-git...done
> View mode: type C-h for help, h for commands, q to quit.
> Buffer is read-only: #<buffer HELLO>
> Type C-x 1 to delete the help window.
> Quit
> Making completion list... [3 times]





reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]