bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

bug#24435: 25.1; Problem using Hunspell


From: Dmitri Paduchikh
Subject: bug#24435: 25.1; Problem using Hunspell
Date: Fri, 16 Sep 2016 01:59:58 +0500
User-agent: Gnus/5.13 (Gnus v5.13)

Hello,

Eli Zaretskii <address@hidden> wrote:

>> From: Dmitri Paduchikh <address@hidden>
>> Cc: address@hidden,  address@hidden
>> Date: Thu, 15 Sep 2016 01:10:29 +0500
>> 
>> > Also, can you look (in 'ps' or some similar system utility) what is
>> > the exact command line that Emacs invokes Hunspell in your case?
>> 
>> It was
>> 
>> $ pgrep -a hunspell
>> 5897 /usr/bin/hunspell  -d ru_RU -i UTF-8
>> 
>> After this I have added "-a" to ispell-extra-args and now it seems to be
>> working.

> How did it happen that Hunspell was invoked without the -a switch,
> though?  AFAICS, ispell-start-process hard-codes the -a switch, so it
> should have been invoked with it.

With ispell-extra-args being empty, the eventual form to start Hunspell is

* make-process(:name "ispell" :buffer nil :command ("hunspell" "-a" ""
  "-d" "ru_RU" "-i" "UTF-8"))

However right after evaluation of this form pgrep shows this:

$ pgrep -a hunspell
6310 /usr/bin/hunspell  -d ru_RU -i UTF-8
$ tr \\0 \\n < /proc/6310/cmdline | cat -n
     1  /usr/bin/hunspell
     2  
     3  -d
     4  ru_RU
     5  -i
     6  UTF-8
$ 

Best regards
Dmitri Paduchikh





reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]