[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Discuss-gnuradio] Error with rev. 9728: libusrp2.so does not exist

From: Eric Blossom
Subject: Re: [Discuss-gnuradio] Error with rev. 9728: libusrp2.so does not exist
Date: Thu, 9 Oct 2008 12:15:32 -0700
User-agent: Mutt/1.5.18 (2008-05-17)

On Thu, Oct 09, 2008 at 01:59:16PM -0400, Kyle Pearson wrote:
> Here is some more information I've figured out while playing around with this:
> -Changing the center frequency freezes the GUI, however if I enter a
> value in the frequency text box and then change the decimation it does
> not freeze. It does not change the center frequency though (this is
> why I thought it was working before, I had no signal going into the
> radio when I first tried it out, so I couldn't see that the
> downconversion frequency hadn't changed)
> -Changing the gain does not do anything

As was noted on this list earlier this week, the parameters are
not currently changable in the GUI.  If you're so inclined, please
debug the problem and submit a patch.

> I'm also still having the issue with not being able to connect to
> connect to my network now that the USRP2 is set up.

We recommend a dedicated GigE ethernet port on the host and a direct
connect (no switch) between the USRP2 and the host.

> If you have any suggestions or ideas what may be causing these
> problems, please let me know.

We use ethernet PAUSE frames to flow control the host.  It's possible
that if there's a switch in the path, that it's not dealing with them
properly.  It's not uncommon.  Hence our recommendation for a direct

Note too that the USRP2 is capable of totally swamping medium
peformance systems.  800Mb/s (decim=4) is probably way too much for
many systems.  Try decim=16.


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]