[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Discuss-gnuradio] GPS query get_mboard_sensors("gps_locked") fails

From: Bastien Auneau
Subject: Re: [Discuss-gnuradio] GPS query get_mboard_sensors("gps_locked") fails sometimes
Date: Wed, 3 Aug 2011 15:44:50 +0200

Some more details
_ when Jackon Labs GPS detected as Generic NMEA GPS device, no need to power cycle USRP to get back to normal. It just happen randomly to be 3 times in a row when I tested it, but it's as random as other problem with gps_time and gps_locked
_ when some problem occurs (GPS device detection, error when query gps_time or gps_locked), it is very often that few query in a row, or close to each others have such error

The common point I see from these calls is that data is fetched from GPSDO serial. So there must be some problem with serial connection ? Or with string manipulation coming out of serial ? Or maybe the way it's sent to UHD-host ?

We have many USRP in our lab, but only one GPSDO. Nick, do you have opportunities to try these sensor calls on some other devices ? Then we'll see if it is related to our HW or the way GPSDO has been installed (I followed strictly the procedure on the wiki, as far as I know...) ? Or if it is SW problem


On 2 August 2011 17:44, Nick Foster <address@hidden> wrote:

Does gps_time work correctly 100% of the time for you?


On Tue, 2011-08-02 at 17:08 +0000, Bastien Auneau wrote:
> Hi All
> On USRP N210, UHD 3.2.1
> GPS does lock, because it gets the right time (not the 01/01/2006 set at
> init)
> using get_mboard_sensors("gps_locked") fails sometimes
> 1.
> It may print on console :
> UHD Error:
>   get_nmea(): unsupported GPS or no GPS detected
> while at the start of the code, it always prints :
> Found a Jackson Labs GPS
> At this pont, I have to reboot the USRP. I have seen this error twice on
> 20 to 25 runs
> 2. Or :
> UHD Error:
>   get_token: too few tokens in reply $GPGGA,  [etc... then there are
> more or less args after that, randomly)
> GPS lock status: locked
> This second error occurs 1% of the time, but following
> get_mboard_sensors("gps_locked") succeed (no need to restart USRP)
> 3. Which leads me to :
> How do you check if a get_mboard_sensors(...) fails or not ?
> Because even when it fails, the value returned seems ok. And there is no
> error field.
> Or should this not happen ?
> Thanks and Regards
> Bastien
> _______________________________________________
> Discuss-gnuradio mailing list
> address@hidden
> https://lists.gnu.org/mailman/listinfo/discuss-gnuradio

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]