emacs-orgmode
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Orgmode] Plotting date on xaxis


From: Eric S Fraga
Subject: Re: [Orgmode] Plotting date on xaxis
Date: Wed, 24 Feb 2010 08:07:48 +0000
User-agent: Wanderlust/2.15.6 (Almost Unreal) SEMI/1.14.6 (Maruoka) FLIM/1.14.9 (Goj┼Ź) APEL/10.7 Emacs/23.1 (i486-pc-linux-gnu) MULE/6.0 (HANACHIRUSATO)

On Tue, 23 Feb 2010 17:05:45 -0700, "Eric Schulte" <address@hidden> wrote:
> 
> Eric S Fraga <address@hidden> writes:
> 
> [...]
> >
> > I have narrowed down what causes the problem although I don't
> > understand why (I haven't had any time to look at the elisp code).
> > Basically, the problem with Johan's initial table was the extra empty
> > row at the end:
> >
> 
> Ah,
> 
> Thanks for isolating the issue.
> 
> It looks like the empty last row is tricking org-plot.el into thinking
> that the entire Date column contains text labels, so it tries to use the
> values of that column to label the data with xticlabels [1].  This is
> useful for histograms such as the "Citas" graph in [2].
> 
> So all in all I'd say this is fine behavior for something like org-plot
> which tries to guess the user's intentions.

Well, good intentions is one thing, wrong behaviour is another?  If
the user has specified "ind:1 deps:(2)", even if org-plot identifies
column 1 as having labels for the tic marks, the generated parameter
to the plot command should be, at best:

  ... using 1:2:xticlabels(1) ...

which is actually nonsensical as well but not as bad as what is
currently generated:

  ... using 1:xticlabels(1)

which completely ignores the "deps:(2)" option!

In any case, I'm not suggesting in any way that this is a critical
bug!  Simply removing the empty line allows org-plot to work
perfectly.




reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]