libreboot
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Libreboot] Lastest Libreboot versions not for my X60 ( Parabola )


From: Luke Shumaker
Subject: Re: [Libreboot] Lastest Libreboot versions not for my X60 ( Parabola )
Date: Fri, 16 Sep 2016 00:09:56 -0400
User-agent: Wanderlust/2.15.9 (Almost Unreal) SEMI-EPG/1.14.7 (Harue) FLIM/1.14.9 (Goj┼Ź) APEL/10.8 EasyPG/1.0.0 Emacs/24.5 (x86_64-unknown-linux-gnu) MULE/6.0 (HANACHIRUSATO)

On Wed, 14 Sep 2016 09:04:55 -0400,
Olivier Mondoloni wrote:
> Hi,
> 
>     I own a notebook with Libreboot formerly known as Gluglug X60s .
>     I tested all the lastest libreboot versions ( 20160907, 20160902,
>     20160818 ) without success .

I recently upgraded my Parabola-running x60s to 20160902 (the release
announcement suggests that there is no difference between it and
20160907 on the x60s).

>     Each test show the grub splash screen with all the menus entries .
>     After the boot process launch, I have been stuck to the grub splash
>     screen with the hard drive led always on .

Trying the default grub.cfg, it seemed to do what you describe.  For
me, the resolution was to load a custom grub.cfg into libreboot, as I
had always done (as the default doesn't check the right LVM volumes).
It seems that the GRUB scripting language can't do the appropriate
looping to be able to handle it in a generic way.

Anyway, what device does your /boot reside on?  What is the grub
configuration's filename there?  My guess would be that the latest
libreboots dropped a location that they used to check (although, I
don't think they did).

I've also experienced that for some reason, LVM reads can be very
slow in libreboot GRUB, IDK why.  It is possible that it's getting
hung up when it tries checking the LVM devices, but would eventually
find your install.

-- 
Happy hacking,
~ Luke Shumaker



reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]