linux-c1
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

discuss hokey


From: Fidelia Nance
Subject: discuss hokey
Date: Thu, 28 Sep 2006 20:18:27 +0300

Een mooie illustratie hiervan is een verhaal dat enkele jaren geleden op het internet circuleerde. Postorderwinkels Wehkamp en Neckermann laten hun klanten langer in de wacht staan. Het uitdelen van ijsjes en gekoelde blikjes frisdrank kan al een hele hoop doen voor het moraal.
Aandacht voor een goede werkplek kan daaraan bijdragen. Zelfs als het antwoord negatief is. Packard Bell waarschuwt bellers wanneer zij lang moeten wachten. Het takenpakket van dit olijke konijn wordt uitgebreid. E-mail heeft als groot nadeel dat het moeilijker is om gevoelens mee te geven met een boodschap.
We krijgen zelfs de indruk dat we hen lastigvallen, wanneer we proberen contact met hen op te nemen.
Met antwoorden die niet lijken afgestemd op de specifieke vraag neemt men geen genoegen. Als hij niets meer bij in de vaas krijgt, vraagt hij opnieuw of er nog iets bij kan. Dankzij de inschakeling van een commercieel callcenter is de bereikbaarheid sinds de steekproef iets verbeterd, maar desondanks komt er bij vier op de tien telefoontjes geen contact tot stand.
Dit is aanzienlijk hoger dan altijd gedacht werd. Het nummer is onbereikbaar, de verbinding wordt verbroken of de beller moet eindeloos wachten. Op die manier blijft het contactcenter een belangrijk onderwerp op de agenda van de directie. Een e-mail moet een persoonlijk karakter hebben en ingaan op de specifieke vraagstelling. De resultaten van het onderzoek zijn representatief voor organisaties vanaf tien werknemers in deze vijf sectoren. Bij een op de vier lukt dat binnen een minuut. Klanten krijgen geen gehoor, verdwalen in automatische beantwoordingsystemen of raken verstrikt in het web van de eeuwige voicemail.
Bij een op de vier lukt dat binnen een minuut.

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]