[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [O] Bug: Org-Contacts.el [7.4]

From: Matthew Sauer
Subject: Re: [O] Bug: Org-Contacts.el [7.4]
Date: Sun, 6 Mar 2011 13:50:54 -0600

I am aware of the issue of emacs (that comes with cygwin) coming with I think it was org 6.3 and I have already (prior to this) cloned a branch, made my own branch so I could modify the makefile to have the org files land in the correct location to load (it kept loading 6.3 and not 7.4).  I double checked (org-version) and I am definitely on 7.4 (when I was on 6.3 I had to use remember as Capture wasn't in the release? and now I have switched over to capture now and love it).  I do regular pulls from the git as explained in the instructions (part of me is loving working in/on a growing updating project).  

It is loading from the correct spot and I opened the .el version of the .elc and it says 7.4 and if I load the .el or the .elc org-version shows 7.4.   

I know about needing to clean up the emacs, I originally started using org-mode from an episode of FLOSS weekly and didn't come to orgmode.org, worg or this mailing list as my first stop to learn how to update my .emacs and make things work.  I am going to work on it some more and make sure I have tidied up everything I need to do and then I am going to try reloading org-contacts, I think I have something floating around somewhere that is keeping me from loading it correctly.

Thanks for the feedback and hopefully I can get this knocked out, I am trying to migrate more and more of my stuff to working in emacs as it and org-mode speak to the way my brain functions.  Hopefully, I will have an update soon as it still doesn't work but I want to weed through my .emacs before re-submitting everything.  However, if anyone reads through my .emacs and sees an error or something I should look at, I would greatly appreciate it.  You guys are amazing, hopefully in a few months I can start contributing more to this project.


On Sat, Mar 5, 2011 at 10:47 PM, Nick Dokos <address@hidden> wrote:
U-SWEETSAUERPORT\\Matthew Sauer <address@hidden> wrote:

| Debugger entered--Lisp error: (void-variable org-property-set-functions-alist)
|   add-to-list(org-property-set-functions-alist ("BIRTHDAY" . org-completing-read-date))
|   eval-buffer(#<buffer  *load*> nil "/elisp/org-contacts/org-contacts.el" nil t)  ; Reading at buffer position 12430
|   load-with-code-conversion("/elisp/org-contacts/org-contacts.el" "/elisp/org-contacts/org-contacts.el" nil t)
|   require(org-contacts)

org-property-set-functions-alist is a variable in org.el, so it seems
you are loading org-contacts.el before loading org.el (and the autoloads
in your .emacs seem to confirm that).


o org-contacts requires a recent version (> 7.4) of org. The version
 that came with your emacs is not going to cut it.

o you are probably loading the version of org that came with your emacs.
 To check, say M-x locate-library <RET> org <RET> and see where it loads
 org.el (or org.elc) from.

o if you are using the built-in version, download the version from git (if
 you have not already) and follow the instructions in section 1.2,
 "Installation", of the Org manual to install it.

And please clean up your .emacs: the autoload section that goes

| ;; These lines only if org-mode is not part of the X/Emacs distribution.
| (autoload 'org-mode "org" "Org mode" t)
| (autoload 'org-diary "org" "Diary entries from Org mode" t)
| (autoload 'org-agenda "org" "Multi-file agenda from Org mode" t)
| (autoload 'org-store-link "org" "Store a link to the current location" t)
| (autoload 'orgtbl-mode "org" "Org tables as a minor mode" t)
| (autoload 'turn-on-orgtbl "org" "Org tables as a minor mode")

should be *replaced* by what the doc says. Don't leave it hanging around.

If you still have problems, submit another problem report (btw, the
information you included in this one was spot-on: both the .emacs and
the backtrace were needed for diagnosis).


reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]