[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Qemu-devel] Re: Audio

From: Jason Brittain
Subject: Re: [Qemu-devel] Re: Audio
Date: Thu, 04 Nov 2004 19:22:35 -0800
User-agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.6) Gecko/20040510

malc wrote:
On Thu, 4 Nov 2004, Jason Brittain wrote:

Jason Brittain wrote:

Ronald wrote:

Le Thu, 04 Nov 2004 09:14:42 -0800, Jason Brittain a ?crit :

I'm not sure if other guests produce audio.  Know how to test this with
the dsl iso?

With dsl # modprobe sb io=0x220 irq=5 dma=1 dma16=5 isapnp=0

This command runs with no complaints, and dmesg says
"SB 4.05 detected OK (220)", so I assume that works, although
dsl doesn't seem to come with any wav files that I can play
to actually test playing sounds.  Maybe I can pull one down
from the net.  But, if it detects and configures the device,
I'd mostly expect it to work.

Actually..  I catted /bin/grep > /dev/audio to see if I could
hear noise -- that didn't work.  Then, when I shut down dsl I
noticed this:


 14 char        Open Sound System (OSS)
                  0 = /dev/mixer        Mixer control
                  1 = /dev/sequencer    Audio sequencer
                  2 = /dev/midi00       First MIDI port
                  3 = /dev/dsp          Digital audio
                  4 = /dev/audio        Sun-compatible digital audio

So it's /dev/dsp where your grep should have been catted to.
(Sun-audio is probably some uLaw device and there's no support for this
in current SB16 implementation)

You're quite right.  I tried again, this time with /dev/dsp,
and it works.  With that configuration, I'll see if I can get
XP to recognize the audio device.

Jason Brittain

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]