bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

bug#15648: 24.2.50; gnutls SSL connection to IMAP server causes emacs to


From: emacs
Subject: bug#15648: 24.2.50; gnutls SSL connection to IMAP server causes emacs to crash completely, bug#15648: 24.2.50; gnutls SSL connection to IMAP server causes emacs to crash completely
Date: Tue, 22 Oct 2013 11:23:59 -0400

Ted Zlatanov wrote at about 09:27:06 -0400 on Tuesday, October 22, 2013:
 > On Mon, 21 Oct 2013 15:30:40 -0400 <address@hidden> wrote: 
 > 
 > > Ted Zlatanov wrote at about 10:22:03 -0400 on Monday, October 21, 2013:
 > >> On Fri, 18 Oct 2013 14:29:04 -0400 "" <address@hidden> wrote: 
 > >> 
 > >> >   Fault Module Name:                    libgnutls-28.dll
 > >> ...
 > >> > That being said, I downloaded 24.3 from the gnu site and tried it with
 > >> > the latest gnutls-3.0.9  dll's from the suggested
 > >> > http://sourceforge.net/projects/ezwinports/files/ site.
 > >> 
 > >> > And SAME crash of emacs!
 > >> 
 > >> Could you please try with the latest 3.x from
 > >> ftp://ftp.gnutls.org/gcrypt/gnutls/w32/ ?
 > >> 
 > > Same crash with 3.2.4 as with 3.0.9
 > 
 > Sorry, I don't know how you can be sure of the library loaded in
 > Windows.  Did you put the DLL in the same directory?

The dll's are in a directory that lies within my system PATH.
I know they are loaded because (gnutls-available-p) only proves true
when I have all the related dll's in the PATH.

 > 
 > >> The `gnutls-boot' function is pretty inoffensive so let's make sure the
 > >> basics are covered before we dig into the C code.
 > 
 > Are you able to debug the Emacs executable?  I don't know if the build
 > you're using includes the necessary symbols, but a backtrace with at
 > least function names would be extremely helpful to figure this out.

I just used edebug... for the trace I submitted...
 > 
 > Does the problem occur to any server or just the one you listed?  You
 > can test with
 > 
 >  (open-gnutls-stream "tls" "tls-buffer" "imap.gmail.com" "imaps")
 > 

This gave the same crash!

 > It's strange that there's been no other reports of this issue.  Do you
 > have access to any other systems where you can test?

Could it have anything to do with 64-bit Win7?
Could there be any conflicts with cygwin x86_64 that I have installed
(though I purposely didn't install cygwin gnutls) -- but could other
dll's be in conflict?





reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]