[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Failure in building CVS Emacs [xsettings] and other

From: Angelo Graziosi
Subject: Re: Failure in building CVS Emacs [xsettings] and other
Date: Tue, 17 Nov 2009 23:55:44 +0100
User-agent: Thunderbird (Windows/20090812)

Now I can build current CVS-head also on K8.04. Thanks.

I haven't any particular configuration, no Xdefault in my home etc...

Both on K804 and K910 I have done GTK builds (./configure)

To summarize these are the results.

$ xrdb -query | grep Xft
Xft.antialias:  1
Xft.dpi:        96
Xft.hinting:    1
Xft.hintstyle:  hintfull
Xft.rgba:       none

With 20091114 build, 'Options | Set Default Font' shows Monospace, Regular, 10: the same I see with Konsole.

With current 20091117, 'Options | Set Default Font' shows Sans, Regular, 12: very bad!

If with that option I set Monospace, Regular, 10, the result is *different* from what I see in Konsole or my previous build. And after this, recalling 'Options | Set Default Font' shows always Sans, Regular, 12, i.e. it does not reflect the new choice.

Similar results. Only

$ xrdb -query | grep Xft

is empty.

It seems that these new features added to Emacs, after 20091114, make its look a little bad.

Can I build disabling those?


Jan Djärv ha scritto:

Angelo Graziosi skrev 2009-11-17 18.38:
Jan Djärv ha scritto:
Angelo Graziosi skrev:

Instead, it builds on Kubuntu 9.10, but the result does not look very
good, in my opinion. I have attached the screen shots regarding a
previous build (on 20091114, without xsettings, I think), called
'good', and the current, called 'bad': my opinion is that this has
characters too light.

It doesn't really say anything unless you compare it with some other
application with the same font.

Obviously, I have compared on the same system: Kubuntu-9.10, i.e. with
same font! only the source of Emacs changed! between 20091114 and
20091117. Indeed reinstalling the previous build, 20091114, it looks
better than current 20091117.

The build I did on 20091114 looks like other KDE applications using the
same font (Konsole, for example).

On Kubuntu-8.04.3 the build of 20091117 fails as described, so I cannot
compare anything.

You forgot to answer my questions. I can't do anything until you do. Also, what font did you use?

    Jan D.

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]