[Top][All Lists]

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: offset not working

From: Mats Bengtsson
Subject: Re: offset not working
Date: Mon, 22 Aug 2005 09:32:31 +0200
User-agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.8) Gecko/20050511

I don't think you understood Han-Wen's answer. Everything will work
fine if you do
\override MultiMeasureRestText #'extra-offset = #'(0 . 2.0)
or (preferably)
\override MultiMeasureRestText #'padding = #2.0

As you can read in section 8.2.1, texts attached to multi
measure rests are handled by MultiMeasureRestText layout
objects in contrast to texts attached to normal notes, which
are handled by TextScript layout objects.

The comment on using a skip note are only relevant if you want
to place something at the beginning of the bar instead of in
the middle (which is where the multimeasure rest is placed).


Kris Shaffer wrote:
Since the manual (section 8.2.1, page 173) mentions the need to use

    s1*0^\markup {whatever }

instead of


to control markup alignment on a multirest, I figured it was not an unknown bug. But it sounds like something I should submit, though, so I'll send it. Sorry about any confusion.

        Mats Bengtsson
        Signal Processing
        Signals, Sensors and Systems
        Royal Institute of Technology
        SE-100 44  STOCKHOLM
        Phone: (+46) 8 790 8463                         
        Fax:   (+46) 8 790 7260
        Email: address@hidden

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]