bug-gnu-emacs
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

RMAIL doesn't always recognize rmail-mime-charset-pattern


From: David Kuehling
Subject: RMAIL doesn't always recognize rmail-mime-charset-pattern
Date: 18 May 2002 15:18:47 +0200

RMAIL didn't decode a mail, which contained a 

Content-Type: text/plain; charset=euc-jp

header.  Instead it decoded it as iso-latin-1-unix.  I wanted to
reproduce the bug, so I saved the mail into INBOX format.  But when I
opened the inbox format mail, the coding system was detected correctly.

I don't understand how this can happen.  When receiving and opening
mails, the decoding is done by the same routine,
rmail-convert-to-babyl-format.

This is difficult to debug and rmail.el is extremly ugly.  If just
someone with more knowledge of rmail could have a look at it...

I attach the INBOX format mail as buggy.mail.gz, the wronlgy converted
BABYL format mail as buggy.xmail.gz.  If you want to try to reproduce
the mail retrieval bug, you can subscribe to the mailinglist, that's
sending those mails:

https://ieeecs.ece.utexas.edu/mailman/listinfo/gakushuu_kotd

(I'm retrieving the mails using a pop3 po:<...> mailbox)

David K체hling
-- 
GnuPG public key: http://user.cs.tu-berlin.de/~dvdkhlng/dk.gpg
Fingerprint: B17A DC95 D293 657B 4205  D016 7DEF 5323 C174 7D40

Attachment: buggy.mail.gz
Description: INBOX-format mail

Attachment: buggy.xmail.gz
Description: BABYL-format mail

PS: I'm not subscribed, please CC

reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]