mozilla-nl-dev
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Mozilla-nl-dev] Verbetering Nederlandse Firebird-vertaling


From: Bart Kuik
Subject: Re: [Mozilla-nl-dev] Verbetering Nederlandse Firebird-vertaling
Date: Wed, 31 Dec 2003 11:43:47 +0100
User-agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; nl-NL; rv:1.6b) Gecko/20031205 Thunderbird/0.4

Tim Maks van den Broek schreef:

Mensen,

Ik vind het erg jammer dat dit zo'n welles nieties discussie wordt. Laten we wel wezen, het vertalen van een programma als FB is een hoop werk en martijn en zijn mensen hebben erg veel werk verzet. Ook ik ben het niet eens met zijn stelling over de vertaling (daarom heb ik TB vertaald, omdat hij die nog niet aanbood) maar hij doet wel de vertaling!!!! Het is erg jammer dat martijn niet vatbaar is voor suggesties maar het is geen goed idee om nog een vertaling van de suite en FB tegaan maken, beter is het om er met z'n allen uittekomen. "mijn" vertaling van TB wordt door iedereen geprezen en dit komt (volgens mij) omdat ik open sta voor suggesties en de discussie aan ga met mensen die iets anders willen.

Deze discussie voeren we al maanden, en mijn voorstel om een FB-NL project te beginnen komt niet uit de lucht vallen. Uiteraard hoop ik ook dat het Mozilla-NL team voor suggesties vatbaar wordt, maar dat is de laatste maanden nog niet gebleken. Ik ken steeds meer mensen die Firebird een geweldige browser vinden, maar die de vertaling ronduit belachelijk vinden. Als het zo doorgaat kan Firebird ook een slechte naam opbouwen qua vertaling (Mozilla heeft deze al), en mist Mozilla de boot in Nederland. En dat is niet de bedoeling.

ps. Uiteraard zullen de originele vertalers bij de credits genoemd worden als het zover moet komen dat ik een FB-NL vertaling ga maken. Zij zijn namelijk degenen die erg veel werk verricht hebben en het overgrote deel vertaald hebben!

Bart




reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]